21.8.09

Δύσκολα τα πράγματα..



Τέτοια ματς σαν το χθεσινό πρέπει να τα καθαρίζεις. Αυτό είναι το ποδοσφαιρικό αξίωμα. Έπαιξες με μια ομάδα που έκανε 3 επιθέσεις και έβαλε 1 γκολ, εσύ όμως είχες μια φλύαρη υπεροχή στο κέντρο και δεν μπορούσες να βάλεις την μπάλα στην αντίπαλη άμυνα. Απλό παιχνίδι το ποδόσφαιρο. Και ενώ από την μέση και κάτω πήγες καλούτσικα -αν και το τσάμπα γκολ το ρούφηξες!- παρά τις λύσεις ανάγκης και τις ελλείψεις (Κοντρέρας, Σνάουτσερ, Αραμπατζής, Μπιζέρα) , στην επίθεση πρέπει να ματώσουμε για να βάλουμε την μπάλα στο πλεχτό. Και αυτό γίνεται επειδή ήμασταν και είμαστε εξαιρετικά προβλέψιμοι.

Ενας Μουσλίμοβιτς - σε κακή μέρα κιόλας- να παλεύει με 2 (!) στόπερ, ο Κονσεισάο να έχει σάχαρο 2.0 και να είναι αλλού, ο Ιβιτς... θα έλεγα και για αυτόν αλλά έβαλε το μοναδικό μας γκολάκι και την γλυτώνει.. Μόνο ο Βιερίνια με τον Λίνο κάναν κάτι επιθετικά... Ο MVP βέβαια χθες ήταν ο κοντοπίθαρος Βιτόλο. Απίθανος να τρέχει 90 λεπτά πανω κατώ! Να κόβει και να μοιράζει. Απο δική του ενέργεια βγήκε η μπάλα στον Βιερίνια για να κάνει την σέντρα στο γκολ του Ιβιτς. Απλά υπέροχή η "μοδιστρούλα"! Απελευθέρωσε και τον Πάμπλο που χθες έπαιξε καλούτσικα και επιθετικά, αν είχε και λίγο ταχύτητα παραπάνω...

Επίσης να ζητήσω και ένα συγνώμη από τον Τσιρίλο.. Τον έβριζα όταν τον πήραμε αλλά ο Ιταλός είναι λίρα χρυσή και όχι λιρέτα.

Απο την Χερενφειν μ'αρεσε το 23 ο Λοσαντα. Αυτός ήταν όλη η επίθεση τους. Καλούτσικος και ο Παπαδόπουλος ο Έλληνας.

Πάντως δύσκολα τα πράγματα. Ξέρω ότι έχουμε φέρει και άλλες φορές 1-1 στην Τούμπα και είχαμε περάσει. Με την Μαλιν το 92 και με την Μεταλούργκ το 2005 θυμάμαι. Αλλά παρόλλα αυτά θεωρώ πολύ δύσκολο το να πετύχουμε 1 ή 2 γκολ εκεί.... Έτσι απλά.....

Για να δουμε σε μια εβδομάδα! Εν τω μεταξύ την Κυριακη αρχίζει το πρωτάθλημα! Πρώτη στάση για μας η Νέα Σμύρνη!

3 σχόλια:

Rami είπε...

Εμένα πάλι μου φάνηκε καλά στημένη η ομάδα και πατούσε καλά στο γήπεδο. Μουδιασμένος ο Μούσλι, αλλά περισσότερο διστακτικό και φοβισμένο τον είδα, σαν να μην μπαίνει με δύναμη στις φάσεις και το βρίσκω λίγο λογικό. Νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμασταν καλύτεροι και θα τα πούμε στην Ολλανδία. Πιστεύω ότι θα περάσουμε.

Μου άρεσε κι εμένα ο Τσιρίλο και ο Βιτόλο, ήταν σταθεροί σε κάθε τους ενέργεια. Καλός κι ο Ίβιτς, αλλά έχει ένα μεγάλο κακό. Κρατάει την μπάλα παραπάνω απ' όσο πρέπει. Δεν ενοχλεί η ταχύτητά του τόσο, όσο η αντίδραση που έχει στις φάσεις για να βλέπει γήπεδο.

Αντίθετα, εξαιρετικός ο Πάμπλο για άλλη μια φορά, παιχτάρα με @@, έχει μάτια και στον κ@λο του αυτός ο άνθρωπος.

Δυστυχώς όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που δημιουργείς και τρώς ένα τυχερό γκολ από 2 απανωτές στραβοκλωτσιές φτάνεις να κυνηγάς το σκορ και το παιχνίδι.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ο Μούσλι ήταν 3 βδομάδες σχεδόν εκτος.. Καλά τα πήγε σχετικά πάλι. Το κακό όμως Δημήτρη είναι ότι κάνουμε λίγες ευκαιρίες και δεν πατάμε περιοχή. Εκεί φταίει ο Σάντος..

Για να δούμε στην Ολλανδία τώρα...

Πάντως είναι δύσκολα τα πράγματα...

zouri1 είπε...

γλυτωσατε χθες,αλλα ηταν προσωρινο:)