18.5.09

Stranger than fiction...


Σήμερα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα (ξανα)θυμήθηκα τον Σταύρο που μου έδωσε πάσα κάνοντας μια νύξη για ένα βιβλίο του Κίνγκ, το Stand (ελληνιστί "το Κοράκι").

Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, μια πανίσχυρη γρίπη κάνει την εμφάνισή της στην Αμερική. Γεννιέται μέσα στα "παράνομα" εργαστήρια βιολογικών όπλων του Αμερικάνικού Στρατού και μετά από μια σειρά συμπτώσεων και ανθρωπίνων (?) λαθών ξεφεύγει από τον έλεγχο για να απλώσει τα .. στελέχη της σε όλη την Αμερική. Σε μια βδομάδα οι νεκροί ξεπερνάν το εκατομμύριο. Λίγο αργότερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παύουν να υπάρχουν αφού το 99,4 % του πληθυσμού τους έχει σωριαστεί στους δρόμους. Μια δυστοπική κοινωνία ξημερώνει για τους τυχερούς άτυχους που είναι ακόμα ζωντανοί.....

Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου διάβαζα τις προάλλες ότι ξεπέρασαν τις 5.000 παγκοσμίως τα κρούσματα του νέου ιού. Στις 13 Μαϊου λοιπόν τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, όπως δεν θέλουν να την λέν οι Αμερικάνοι παραγωγοί κρέατος, έφτασαν τα 5.251. Στην αρχή βέβαια ο αριθμός σε σοκάρει! Σε δεύτερο χρόνο όμως σκέφτεσαι ότι αν ο πληθυσμός της Γης είναι 6 δισεκατομμύρια τότε λέμε για έναν στο εκατομμύριο να έχει προσβληθεί. Να έχουν προσβληθεί λέμε γιατί οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από γρίπη είναι ακόμα σε διψήφιο νούμερο και στατιστικά ακόμα και οι γλάστρες είναι πιο θανατηφόρες. Βρε μπας και υπερβάλουν!

Ποιος ξέρει... Νομίζω ότι αυτοί που θα μπορούσαν σίγουρα να μου απαντήσουν ότι "ποτέ δεν ξέρεις" είναι οι γιατροί που το 1969 σε ένα νοσοκομείο του Σαιντ Λουις περιέθαλψαν ένα 15χρονο, που θα έμενε στην ιστορία σαν Robert R., που είχε από το 1966 κάτι πολύ περίεργα συμπτώματα που κανείς δεν είχε δει μέχρι τότε. Στις 16 Μαϊου του 1969 όταν και πέθανε ήταν ένα καταγεγραμμένο κρούσμα μιας άγνωστης ασθένειας. Ένα από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρουσματα μιας αρρώστειας που μόλις στην δεκαετία του 1980 θα αποκτούσε όνομα. Τον Robert R. θα τον ακολουθήσουν άλλα 25 εκκατομύρια που μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι το AIDS έχει σκοτώσει.

Ποτέ δεν ξέρεις και μάλλον.. μερικές φορές ή σχεδόν πάντα η ζωή είναι stranger than fiction και σίγουρα larger than TV..

5 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά Στάθη!!!
Οι μετοχή των εταιριών που βγάζουν φάρμακα όπως το tamiflu, έχουν τιναχτεί στα ύψη και μάντεψε ποιοί είναι οι μεγαλομέτοχοι...
Καλημερούδια

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Σήερα το πρωί, ένας καθηγητής στην τηλεόραση έλεγε οτι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ 36.000 άτομα νοσούν από εποχική γρίππη και περίπου 3.600 πεθαίνουν από επιπλοκές της.
Βγάλτε συμπέρασμα!

Rami είπε...

Όπως και καμιά 500.000 άνθρωποι τον χρόνο, πεθαίνουν από καρδιά...

Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της τρομολαγνείας που μας δέρνει...

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω! ;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Παιδιά καλά όλα αυτά που λέτε. Σίγουρα οι εταιρίες βγάζουν τρελά λεφτά από την ιστορία αλλά από την άλλη ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...
Και η μπόρα με μια ψιχάλα ξεκινάει...

Cybergoulion είπε...

Το ότι υπάρχουν και πραγματικές αρρώστιες, δε σημαίνει ότι δεν είμαστε υποχόνδριοι...