24.8.08

Η Χαλκιά, Ο Παλαιοκώστας και το ελληνικό DNA..

«Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Εμείς είμαστε για την κορυφή. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο»
Φανή Χαλκιά, Αύγουστος 2004


«.....βρέθηκε θετικό δικό μου δείγμα από τον έλεγχο που έγινε στο Φουκούι. Αρχικά σοκαρίστηκα, νόμιζα ότι επρόκειτο για χιούμορ. Είμαι πολύ σοκαρισμένη .......Με θλίβει, είναι συκοφαντικό εις βάρος μου, είμαι σοκαρισμένη και έκπληκτη. .......Μπορεί να είμαι σε δύσκολη στιγμή αλλά το πιστεύω, και θα το λέω μέχρι να πεθάνω, έχουμε καθαρό αθλητισμό. Εάν δεν υπήρχαν αθλητές σαν εμένα που περνάω από το 2004 τόσους ελέγχους, δεν θα το έλεγα. Όταν όλοι οι Έλληνες αθλητές περνάμε όσους ελέγχους όσοι τρεις ξένοι αθλητές, κάτι υπάρχει. Αυτό δεν είναι εθνικιστό. Δεν είμαι άνθρωπος καχύποπτος. Με τα δεδομένα μιλάω...»

Φανή Χαλκιά, Αύγουστος 2008.


Φανή , οι πρώτες σου δηλώσεις έχω την εντύπωση ότι εμπεριέχουν ακριβώς αυτό που οι αρχαίοι μας πρόγονοι ονομάζουν υβρι. Κατά αυτή την έννοια οι δεύτερες δηλώσεις σου γίνονται την στιγμή που σε βρίσκει η νέμεσις των Θεών. Αλλά και πάλι εκεί δεν είναι το θέμα.

Δεν με ενδιαφέρει αν ντοπάρονται όλοι. Να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει αν ντοπάρεσε εσύ. Αυτό που με θλίβει είναι η δική σου "έκπληξη" την στιγμή που σε πιάνουν. Αλλά πάλι αυτό και αν δεν είναι στο DNA του Έλληνα. Αυτό βρίσκεται στα κύτταρά του Έλληνα.

Όταν τον πιάνουν στα πράσα και αυτός όχι μόνο δεν παραδέχεται το λάθος του αλλά ίσα ίσα έχει το θράσος να δηλώνει έκπληκτος και να σκαρφίζεται διεθνείς συνωμοσίες. Ή όταν σκαρφίζεται ατυχήματα με μοτοσυκλέτες για να την σκαπουλάρει...

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι σαν τον Παλαιοκώστα που μπορεί να είναι ληστές αλλά είναι παληκάρια και ξέρουν να λένε «Εντάξει κερδίσατε, Εχασα».


Αυτή η κατάσταση και αυτοί οι δύο αρχετυπικοί ελληνικοί χαρακτήρες η πρώτη να λυποψυχεί στα δύσκολα και ο δεύτερος να συνεχίζει τον λαϊκο μύθο του Νταβέλη και των "ληστών των ορέων" μου θυμίζουν ένα τραγούδι του Ντύλαν. Το τραγούδι που διασκεύασε στα ελληνικά ο Διονύσης Σαβόπουλος και του έδωσε τον τίτλο που ταιριάζει γάντι .."Ο Παλιάτσος και ο Ληστής". Ας το ακούσουμε και εμείς από τον μοναδικό James Marshal Hendrix.

"There must be some way out of here" said the joker to the thief...


15 σχόλια:

Zaphod είπε...

Από την μία ο Ελ. Ελ. Χρ. ραγιαδισμός και από την άλλη οι απόγονοι (και έτσι και αλλιώς) του Κωλοκοτρωνέικου ήφους και ήθους (με ότι καλά και κακά συνεπάγεται)


...........

( τι να πει κανείς.....)

Πολύ καλό και πανέξυπνο άρθρο φίλτατε!


......

και το τραγούδι, τραγουδάρα!


love&kisses

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Βλέπω οι διακοπές σε οφέλησαν!!!
Ο παλιός καλός Στάθης στο προσκήνιο!!!

Cybergoulion είπε...

Τελικά αυτό που σήκωσε τους αθλητές μας ψηλά ήταν η λέρα που κρύβαμε κάτω από το χαλί. Ε, Κάποιος θα πρόσεχε ότι το χαλί έχει ψηλώσει κανένα μέτρο! Πέρα από τη ντόπα, αγαπημένος μου ολυμπιονίκης είναι ο Κακλαμανάκης. Σεμνός και ταπεινός (no pun intended). Χειρότερος μου ο Μελισσανίδης, ως ακριβώς το αντίθετο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

zaphod μα ακόμα και αν έλεγε ότι η ΕΛ δεν με βοήθησαν και τα νεφελιμ φταίνε θα ήταν σε καλύτερη μοίρα γιατί τουλάχιστον θα έδειχνε οτι είχε χιούμορ!!!!

Pavlo χαχχα!! Διακρίνω κάποια δόση ειρωνίας ή μου φαίνεται?!?!!

Καλά να περνάς φίλος!

Cybergoulion Μελισσανίδης!!! Τι μου θυμίζεις! Βλέπαμε με την Άννα την έναρξη των ολυμπιακών στην Αθήνα προ τετραετίας και βλέπουμε να παίρνει την δάδα ένα κοριτσάκι που πανηγύριζε τρελά... ο Ιωάννης ήταν..

patsiouri είπε...

Ναι, το έχουμε στο dna μας το ψέμα και τη ντόπα, συμφωνώ.
Όσο για τον Παλαιοκώστα, ειλικρινά έχω στενοχωρηθεί.
Όλα τα άλλα είναι τόσο τέλεια και τώρα θα κοιμάμαι ήσυχη, τι πληκτική ζωή χωρίς ούτε έναν κλέφτη να κυκλοφορεί έξω....

karfoto είπε...

Καλή εβδομάδα Στάθη και σε όλους,

μήπως αυτές οι δηλώσεις της Χαλκιάς ήταν και η αιτία για να την στείλει στα διακαστήρια η ΔΟΕ (ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ...δεν έχει ξαναγίνει).

Προσωπικά δεν με νοιάζει αν πήραμε 14 μετάλλια ή 4 !!!

Κανένα να μην πάρουμε !!!

Να μην ξαναπάμε στους Ολυμπιακούς....να τους χαίροντε !!!

Λευτεριά στον Παλαιοκώστα !

Βρε Στάθη όχι και κοριτσάκι ο Μελισσανίδης.....ολόκληρη κοπέλα :)
Αλήθεια που βρίσκεται αυτή η ψυχή ?
Τον κέρδισε το μπαλέτο τελικά, είναι αλήθεια ?

If...ιγένεια είπε...

Μα ηταν οντως ντοπαρισμενη?

ELvA είπε...

Yeia xara Stathi kai kali epanodo!
Ti na pei kaneis yia tous Olympiakous tou Pekinou, (i tis ntopas)? Yparei tosi vrwmia pou de vlepw fws sto erwtima poios itan pragmatika katharos kai poios ntoparismenos.
Me liga logia de pistevw pia tipota oson afora ton athlitismo kai eidika ton prwtathlitismo!
'Sad but true', opws lene kai oi filoi Metallica.

ELvA είπε...

Kati allo sxetiko. Exei kaneis mipws diavasei ti periptwsi enos athliti palis apo ti Soudia (i katagwgi tou einai armeniki...) pou diamartyrithike oti ton adikisan kai afise to metallio tou sto edafos meta tin aponomi? Diakriseis kai poly vrwmia kai s' aftous tous agwnes!

http://www.thelocal.se/13902/20080824/

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

patsiouri my compliments for your irony ...
Για να σε βάλουμε και σένα στα υπόψη...

Karfotos ρε φιλαράκι δεν με ενδιαφέρει αν οι δηλωσεις της ήταν η αιτία για να την κυνηγήσει η ΔΟΕ! Αυτο που θέλω να βλέπω είναι άτομα με θάρρος σε αυτες τις δύσκολες στιγμές όχι με θράσσος...
ΥΓ Τον Ιωάννη τον πέτυχα σε κόκκινο φανάρι. Οδηγούσε μια Ζ3 καμπριο νομίζω.. Ασε...

if.. ιγένεια έχει σημασία?


Elva το ξαναλέω δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ντοπε και ποιος όχι! Ας πούμε ότι όλοι ντοπάρονται. Το θέμα είναι αν σε πιάσουν να το παραδεχτείς και να πεις μαλακία μου...
Αυτό μετράει για μένα....


Πολλά Φιλιά στη Σουηδία!!

ΥΓ Μετά τον Ιμπραήμοβιτς στη μπάλα και Αρμένιους στην πάλη οι Σουηδοί?!

ELvA είπε...

Σταθη, και ο Ιμπραημοβιτς και ο Αμπραχαμιαν ειναι γεννημενοι εδω και ειναι Σουηδοι πολιτες. Το κρατος τους υποστηριζει και δεν κανει, φανερα, τουλαχιστον διακρισεις. Οι διακρισεις δυστυχως ομως υπαρχουν και συνεχιζονται για ολους οσους εχουν ξενικα επιθετα & μελαμψη εμφανιση.
Ενας επιτυχημενος
νεαρος συγγραφεας εδω, o Jonas Hassen Khemiri (ειναι Σουηδοτυνησιος) ελεγε σε προσφατη συνεντευξη οτι ενα απο τα σχολια που ακουει συχνα σε συνεντευξεις και τον εκνευριζει φοβερα, ειναι το ''ποσο καλα Σουηδικα'' μιλαει! Πολυ ρατσιστικο, οταν εχει μαλιστα γεννηθει στη Σουηδια. Μου θυμιζει αντιστοιχα σχολια του Γκ.Καπλανι...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

elva αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν δυστυχώς ποτέ.. Αν γίνονται τέτοια σε χώρες όπως η Σουηδία τι να λέμε για εδώ τότε.. Μήπως είμαστε όμως καλυτερα?

Ανώνυμος είπε...

Αντε καλέ, τα βάλατε με τη φανούλα: για όλα φταίει αυτή η σκρόφα η Σου-λι. επίσης φταίει η σκοπιανική προπαγάνδα, οι τούρκοι πράκτορες, το παρακράτος των Βρυξελλών.Α! και το κράτος των Αθηνών.(tribute to Zoro)
Τι να περιμένει κανείς άλλωστε από συνεργάτιδα του Τριανταφυλλόπουλου.
Άσχετο-σχετικό, αλλά ρατσισμός σε ανοιχτόχρωμους υπάρχει σε κανένα κράτος- ή μόνο οι μελαμψοί την πληρώνουν?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μαρλέν στην Ουγκάντα είχαν ενα ρατσισμό με τους άσπρους κάποτε! Μη σου πω και στο Μπουρουντι! Εχω μια φίλη απο εκεί ....
Φιλιά

desa είπε...

ξέρουμε ότι ντοπάροντε όλοι, αλλά γιατί όλοιοι δικοί μας στην ίδια ουσία? ούτε φαντασία δεν έχουν.