10.6.08

Ελλάδα Σουηδία 0-2

...όσο πικρή και αν είναι η ήττα, ας κρατήσουμε τα καλύτερα σημεία του αγώνα...



Το ναυάγιο της Ιταλίας και της Ρωσίας ζηλέψαμε σήμερα στο β' ημίχρονο. Στο 'α μέρος η ομάδα στήθηκε αμυντικά και έπαιξε το ποδόσφαιρο που ξέρει να παίζει και για το οποίο μας "αγάπησε" όλος ο κόσμος! Ξεκινήσαμε με 5-4-1, με Άντζα, Κυργιάκο και Δέλλα στο κέντρο της άμυνας, με Τοροσίδη και Σειταρίδη στα μπακ να προσπαθούν να διαφυλάξουν το μηδέν και με τον Μπασινά, τον Καραγκούνη, τον Χαριστέα και τον Κατσουράνη στο κέντρο και τον Γκέκα ολομόναχο και ξεκομμένο μπροστά. Η άμυνα πήγε καλά, ενώ ο Μπασινάς με τον Χαριστέα κάτι πήγαν να κάνουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αρνητικός - σε όλο τον αγώνα ο Σειταρίδης που έπρεπε να γίνει αλλαγή. Και ενώ στα πρώτα 45 λεπτά κρατήσαμε το μηδέν στα επόμενα δεν το καταφέραμε.

Στο δευτερο ημίχρονο ο Γερμανός έκανε -λάθος για μένα- την αλλαγή του Σαμαρά στον Γκέκα με αποτέλεσμα ο Έλληνας επιθετικός να πέφτει συνεχώς σε λάθη. Στη μοναδική καλή ευκαιρία που είχαμε σε σέντρα του Δέλλα οι Σουηδοί θα βάζαν αυτογκόλ. Την γλύτωσαν όμως και ο Ζλάταν στο καπάκι μας κούνησε το μαντήλι. Μετά την νίκη των ισπανών τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα. Impossible is nothing έλεγα προχθές αλλά μάλλον lighting does't stike twice που έλεγε και ο Guardian. Τέλος πάντων! Χαλάλι τους η ήττα...


24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Yutarets! kasagad bah!

Ανώνυμος είπε...

Thanks to the owner of this blog. Ive enjoyed reading this topic.

Ανώνυμος είπε...

This is a nice blog. I like it!

Dr_MAD είπε...

Και μετά τα spam να πω ότι ο τίτλος μακάρι να ήταν έτσι... Το 2-0 ήταν υπέρ της Σουηδίας δυστυχώς (και όχι άδικα)

Ανώνυμος είπε...

Και νόμιζα ότι κάποιος Έλληνας κατάφερε να πιάσει τα 2 όμορφα στήθη της κυρίας στη φώτο. Γιατί αν είναι έτσι είναι και αυτό μιας μορφής εθνική επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε
Μηπως επειδη εμεις οι Ελληνες κοιταμε τα ξενα στηθη,μας ξεφευγει μονιμως
η ...μπαλλα; Χασαμε απο μια ομαδα που δεν ηταν και τοσο καλυτερη μας, απλα ειχαν σκοπο να βαλουν γκολ, ενω εμεις ειχαμε σκοπο να μη φαμε γκολ! Περαστικα μας...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

mad μακάρι να ήταν έτσι! Γράψε λάθος όμως!

Ανώνυμε 7.38 μεγάλη επιτυχία θα ήταν πλακα πλάκα!

Ανώνυμε 9.00 βασικά κατεβήκαμε παρα πολυ αμυντικά! 5-4-1 δεν έχουμε παίξει σχεδόν ποτέ. Ούτε με την βραζιλία να παίζαμε!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μου φαίνεται ότι η πρώτη photo είναι από το 2004! Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος...

Το κακό όμως είναι ότι τώρα θα μείνουν πικραμένοι και οι σεισμόπληκτοι που περίμεναν πως και πως μια νίκη για να χαρούν (βλ. δηλώσεις Βερνίκου στην έναρξη του ματς)!!! Ντροπή σου Ρρρρε Χάγκελ!!!

ELvA είπε...

Lightning DOESN’T strike twice! Δυστυχως ο Scott Anthony απο την Guardian, που παραθετεις σαν λινκ και που εγραψε οτι ''the European Championship title will crumble as quickly as a slice of feta!'', χαρις στο..
αντιποδοσφαιρο της Εθνικης μας, φαινεται οτι ειχε δικιο! Ολες οι εφημεριδες μιλανε για «το παθητικό παιχνίδι της Ελλάδας και τη δίκαια νίκη για τους Σουηδούς, κόντρα στους Ελληνες που είχαν το μυαλό τους μόνο στην άμυνα».
Για εμενα που δεν ειμαι και εξπερ στα πραγματα ισχυει το ρητο: «Η καλυτερη αμυνα ειναι η επιθεση»!
Αυτα προς γνωση και συμμορφωση και για τα αλλα παιχνιδια!

DonMits είπε...

Είμασταν απαράδεκτοι κόντρα σε μια ομάδα που υποτίθεται ήταν στα μέτρα μας και υποτίθεται έπρεπε να κερδίσουμε.

Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα εννοείται. Αλλά μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας μας δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση...

Όλα τα λεφτά οι Σουηδέζες. Ρε μπας κι είχαν εκεί το νου τους τα καμάρια μας;;;;;;;

Rami είπε...

Εγώ ένα βλέπω... Είναι χορτάτο το μάτι τους και δεν διψάνε. Δεν μπήκανε να τους φάνε στο γήπεδο, μπήκανε να μην τον φάνε! :)

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οψόμεθα για τα επόμενα. Τουλάχιστον ας είμαστε πιο μαχητικοί κι ας φύγουμε με ψηλά το κεφάλι...

...και όχι άλλες πασούλες...

oKyrios είπε...

Φωτό 1
Το κορίτσι είναι απαρηγόρητο, η ομάδα της νικάει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2-0 αλλά αυτό δε την ενδιαφέρει, ο λόγος που ήρθε απο τη μακρινή πατρίδα της είναι ο αρχηγός των πρωταθλητών και ψάχνει, ψάχνει αλλά δε τον βλέπει.
-Ενα διαρκείας για τη Τούμπα στη κυρία απο εμένα

υγ. κρατιέμαι να ΜΗ σχολιάσω, γιατί θα σάς πάαααρει και θα σάς σηκώσει όοοολους....

Ανώνυμος είπε...

@kyrios

Γιατι,κυριε, θα μας παρει και θα μας σηκωσει;(Βρε μπας και εισαι ο Ρεχαγκελ;)

@donmits

Οι hot Σουηδεζες και οι Ελληνες-λιγουρια ειναι τοσο βαρετο θεμα οσο και οι λασπες! Τιποτα αλλο δεν εχουμε να πουμε, εδω περα; (Χασμουρητο...)

maria_pin είπε...

Εγώ τί να πω? Ο σχολιαστής εδώ του μάτς είπε στο τέλος, συμπερασματικά, ότι φέτος λέει, σε αντίθεση με το 2004 θα νικήσει η ομάδα που θα είναι ένα βήμα πιο πάνω από τις άλλες.(class έτσι το'πε, για σας τους αγγλομαθείς!).

Και η προσωπική μου απογοήτευση, το ότι οι φίλαθλοι στο γήπεδο δεν ακούστηκαν καθόλου, σε αντίθεση με τους Σουηδούς, που ήταν υπέροχοι ( και δε μιλάω μόνο για τις ωραίες κυρίες..)

oKyrios είπε...

Εξηγούμαι:
Πολύ δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί μια ομάδα σαν τη Σουηδία είναι "στα μέτρα" μας. Το ότι ο Θεός του ποδοσφαίρου έδωσε ένα μήνα άδεια στον εαυτό του προ τετραετίας δε σημαίνει ότι γίναμε κάτι σα μικρή Βραζιλία. Άνοδος 88(!)θέσεων σε 7 χρόνια στη παγκόσμια κατάταξη ούτε έγινε ποτέ στα χρονικά ούτε πρόκειται να ξαναγίνει. Όταν βέβαια παραμυθιάζεσαι απο δημοσιογράφους ακούγοντας ότι ειχαμε τη σφαγή των γιγάντων αφού έχασαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι πρωταθλητές Ευρώπης ζείς σε ένα δικό σου κόσμο νομίζοντας ότι είσαι κάτι μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας και Πορτογαλλίας.Και παραβλέπεις ότι οι ομάδες "στα μέτρα σου" έχουν μια επιθεσούλα με κάτι άγνωστα παικτάκια σαν τον Ιμπραημοβιτς, τον Λάρσεν και τον Λιούμπεργκ απέναντι στους δικούς σου κολοσσούς Γκέκα, Σαμαρά,Αμανατίδη κλπ.Αντί να πανηγυρίζουμε που συμμετέχουμε εκεί που απέτυχε η Αγγλία σήμερα και η Γερμανία χτές ψάχνουμε να βρούμε τη λαθος αλλαγή λες και κρατήσαμε τους Κακά, Ροναλντίνιο στον πάγκο. Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε τις 3-4 πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης και το θεωρώ λογικό αφού δε θυμάμαι τα τελευταία σαράντα χρόνια να υπήρχε τέτοια έλλειψη έστω και ενός μπαλλαδόρου όσο σήμερα.Νομίζω ότι δύσκολα θα πετύχουμε έστω και ένα γκόλ στη διοργάνωση κάτι που δε θα ξένιζε κανένα μας αν δεν είχε προηγηθεί ο μήνας που θα μνημονεύουν και τα δισέγγονα μας.
Αυτά. (Και τώρα βαράτε με τη σειρά)
Γειά σου Στάθη (μετα απο καιρό είδα και κάτι χειρότερο απο τον φετεινό ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ήταν η Εθνική μας...

karfoto είπε...

Αντε με τις φωτογραφίες.....παραηγορήθηκα λίγο !
μια μικρή παρηγοριά στον άρρωστο !

Εύγε :)

Καλώς σας βρήκα πάλι !

Υ.Γ. Γειά σου Κyrios

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

achilleas όλες από τότε είναι εκτός ίσως από την τελευταία! Όλως τυχαίως βρεθήκανε στο mailbox πριν τον αγώνα! Κάτι ήξερε ο Αντώνης που τις έστειλε!
ΥΓ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΒΕΡΝΙΚΟ!

Elva
όντως η καλυτερη άμυνα είναι η επίθεση ή τουλάχιστον η πίεση ψηλά που λεν και εμείς χθες δεν κάναμε ούτε το ένα ούτε το άλλο!

DonMits τα είπαμε και από το μέσεντζερ.. τι να πεις όταν ο Χαριστέας ήταν ο μόνος που πάλευε?!


Rami δεν γυαλίζει πια το ματι.

ΥΓ Εκτός από Βερνίκο.. όχι άλλες πασούλες...


OKyrios η ανάλυση σου είναι η πιο ρεαλιστική απλά δείχνω σεβασμό και κάνω ότι είναι δύσκολο να κάνει ο κάθε έλληνας να σωπάσω όταν δεν εχω να πω κατι παραπάνω!



maria_pin δίκιο έχουν οι άγγλοι αλλά μια ερώτηση έχω να κάνω... η δική τους ομάδα που έχει κλάς - και καλά - που είναι?




Karfotos να σαι καλά ρε φίλε καλως μας ξανάρθες!
Ολα καλά?

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα είναι χάλια αλλά το ξέραμε απο πριν.Τί περιμένατε δηλαδή;Το 2004 είμασταν κωλόφαρδοι.Τώρα όχι.
Και αυτός ο Ρεχάγκελ ρε παιδί μου...Αμυνα, άμυνα, άμυνα...Αμαν πιά!

Hades είπε...

Βλέπω ότι υφίσταται ανακύκλωση φωτογραφιών. Καλύτερα, για να τις εμπεδώσουμε κιόλας! :):):)

geokalp είπε...

μάθαμε να βγαίνουμε πρώτοι, ας μαθουμε και να παραδεχόμαστε ότι οι άλλοι μπορούν να είναι καλύτεροι, πιο τυχεροί και άξιοι νικητές!

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που λετε πολλοι,εδω, επρεπε να τα σκεφτοσασταν ΠΡΙΝ τον αγωνα! Αλλα ετσι ειμαστε στην Ελλαδα, πρωτα φωναζουμε, ενθουσιαζομαστε
και μετα οταν την φαμε, κανουμε ολοι τον φιλοσοφο! Ειναι το κυριο χαρακτηριστικο των Ελληνων!
Καλα ξεμπερδεματα με τους υπολοιπους αγωνες, αν και μυριζομαι και αλλες ηττες..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με τέτοια μωρά κι εγώ με τους Σουηδούς θα ήμουν...

Ανώνυμος είπε...

@ο δειμος του πολιτη

Οι hot Σουηδεζες και οι Ελληνες-λιγουρια ειναι τοσο βαρετο θεμα οσο και οι λασπες! Τιποτα αλλο δεν εχουμε να πουμε, εδω περα; (Χασμουρητο, 2x)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

apostolisblog φανταζεσαι τι θα λέγαν αν ο Ρεχάγκελ έπαιζε ανοιχτα και έτρωγε τεσσερα? ή μαλλον περίμενε τον αγώνα με ρωσία!

Hades η ανακύκλωση των συγκεκριμμένων φωτογραφιών δεν ειναι καθόλου κακή ιδέα!!! ;-)

geokalp ε ποτέ!!!


Ανώνυμε 1 έτσι είναι οι Έλληνες! τωρα θ το καταλάβεις?!


ο δείμος του πολίτη τελικά οι Σουηδοί κέρδισαν και τις καρδιές των Ελλήνων! χαχα!

Ανώνυμος πάντως αν έβαζα φωτογραφία απο Λάσπη δεν θα ήταν τόσο χοτ όσο τουλάχιστον η γλυκύτατη κοπελιά της πρώτης φωτογραφίας!

Μα καλά πολλοί ανώνυμοι βρε παιδάκι μου τον τελευταίο καιρό!