20.12.07

Back to Black or in Rehab?




Τον Οκτώβριο του 2006 ένα καινούργιο άλμπουμ έκανε αίσθηση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ήταν το Back to Black της Amy Winehouse. Αυτό το άλμπουμ ήταν αρκετό για να μπει στα καλύτερα του 2007 και να κάνει τους πάντες να μιλάν για αυτή. Μια Εβραία από το Southgate του Λονδίνου με τεράστια εκφραστικά μάτια και με μια καταπληκτική μαύρη φωνή που ακροβατώντας μεταξύ jazz και soul θυμίζει μια ναζιάρικη βέρσιον της Αρίθα Φράνκλιν.

Βέβαια συμβαίνει συχνά τέτοιες περίεργες προσωπικότητες να έχουν συνήθως και μια προσωπική ζωή που τροφοδοτεί την Sun με αρκετά πρωτοσέλιδα. Και ίσως δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τραγούδια της θυμίζουν τα προσωπικά της πάθη. Όταν δηλώνει σε συνέντευξη της στον Observer οτι : "I believe in casual sex, I know it's sad that I think cheating on people is fine, But I think it's like smoking a spliff. Oops, I've gobbed on meself!" δεν είναι σαν να μας κλείνει το μάτι και να μας λέει "You know I'm no good".

Μέγαλο της πρόβλημα είναι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η αυτοκαταστροφική της τάση. Βέβαια, όπως είπε και κάποιος , οι εποχές έχουν αλλάξει και αν τύχει και πεθάνεις νέος και ωραίος από υπερβολική δόση δεν πρόκειται να ακολουθήσεις την μοίρα της Janis Joplin του Jim Morrison και να γίνεις αφίσα σε δωμάτια εφήβων. Πιο πιθανό είναι να χαθείς στο σκοτάδι. Έτσι και το δίλημμα σήμερα για την Amy είναι back to black or in Rehab?


φωτο από Sun

10 σχόλια:

zekia είπε...

μου κέντρισες την περιεργεια γιατι εγώ αυτην δεν την ήξερα, τωρα απο σενα την μαθαίνω. Και μετα απο μια πρόχειρη ματια στο youtube έχω να πω πως ειναι ΦΩΝΑΡΑ. Και πολυ μου άρεσε το στιλάκι της και τα τραγούδια της...

boutsoukas είπε...

Καλημέρα! Καλά, η τύπισσα έχει ΤΕΛΕΙΑ φωνή, Φωνάρα!!!!
Ούτε εγώ την ήξερα και ευχαριστώ που τη σύστησες με αυτό σου το ποστ.
Φιλιά!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλημέρα. Όντως φωνάρα η τύπισα.
Και ανα σου πω και κάτι, η ζωή της και οι εμπειρίες της είναι αυτά που βγάζει όταν τραγουδάει. Άλλωστε ποιός μεγάλος δεν έχει πάθη?

Dark_Maiden είπε...

Θεά η Έιμυ!!
Με ή χωρίς Rehab (ελπίζω με, για να έχουμε και συνέχεια στα υπέροχα τραγούδια της).

karfoto είπε...

ωραίο μακιγιάζ....:)

Ανώνυμος είπε...

την φαγατε την κοπελα πια....

If...ιγένεια είπε...

Από φωνή μια χαρά.. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη Στάθη!

adaeus είπε...

Εξαιρετική,καιρό είχαμε να ακούσουμε μια γνήσια σόουλ φωνή :)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλές γιορτές σε όλους παιδιά!!
Πολλά Φιλιά και η Ειμυ είναι ότως φωνάρα!!

Ανώνυμος είπε...

μπορει καποιος να μου πει τι ακριβως λεει το back to black? τι γουσταρει αυτος και τι αυτη? και που κολλαει το wet dick?