1.12.07

30 Days of Night...



Η πόλη του Barrow στην Αλάσκα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον χειμώνα και μαζί με αυτόν και 30 ολόκληρα 24ωρα από σκοτάδι, μιας και βρίσκεται 515 χιλιόμετρα βορειότερα από τον αρκτικό κύκλο. Για τις επόμενες 30 ημέρες η πόλη δεν θα επικοινωνεί με τον έξω κόσμο παρα μόνο από το τηλέφωνο αφού τα 130 χιλιόμετρα του δρόμου που οδηγεί στην κοντινότερη πόλη του Wainwright γεμίζουν από 6 μέτρα χιονιού! Οι λιγοστοί της κάτοικοι βέβαια είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτόν τον χειμώνα όμως οι καταστάσεις θα είναι ασυνήθιστες καθώς μια από τις τελευταίες αγέλες βαμπίρ αποφασίζει να κυνηγήσει ολόκληρη την πόλη. Και αφού κόβουν τηλέφωνά και ρεύμα, οι πιθανότητες επιβίωσης των "θηραμάτων" πλησιάζουν το μήδεν...

Μια από τις καλύτερες ταινίες με βαμπίρ των τελευταίων ετών και σίγουρα το καλύτερο θρίλερ που είδα από την εποχή του Saw. Ένα θρίλερ που ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο σπλάτερ και τον ψυχολογικό τρόμο και τελειώνει με έναν παλιομοδίτικα ρομαντικό τρόπο που θα μπορούσε να τον είχε φανταστεί και η Μαίρη Σέλευ εκείνη την νύχτα που πίνανε χασίς με τον Βύρωνα και της ήρθε επιφώτηση ο Φρανκεσταίν. Πρωταγωνιστούν δύο νέα παιδιά, ο ιδιαίτερα δημοφιλής Τζος Χαρτνετ στο ρόλο του Σερίφη της πόλης και η Μελίσα Τζόρτζ στο ρόλο της καλής του.

Χειμώνας έρχεται και ένα θριλεράκι είναι πάντα μια καλή αφορμή για να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο! ;-)

6 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλό μας μήνα!!!

Ναι την είδα την ταινία και είναι όντως εξαιρετική.

karfoto είπε...

" Χειμώνας έρχεται και ένα θριλεράκι είναι πάντα μια καλή αφορμή για να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο! ;-) "

...ναι πιο κοντά ρε Στάθη, αλλά όχι και να βρυκολακιάσουμε :)

Καλό μήνα

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Παύλο μου άρεσε πολύ η ρεαλιστική της ματιά! Έβλεπες απίστευτες καταστάσεις αλλά ήταν δοσμένες με ένα τρόπο πραγματικό που σε έπειθε!!

Καρφωτέ πολύ σωστή η παρατήρηση σου!!
Χαχαχα!

Καλό μήνα και πάλι

zekia είπε...

εγω πάντως το χειμώνα βλέπω καρτούν, όπως και όλο τον υπόλοιπο χρόνο (!) γιατί ότι έχει σχέση με σπλάτερ, το μισώ, το μισώ, το μισώ!!!

gk είπε...

καλή ακούγεται για ένα σαββατιάτικο χειμωνιάτικο απόγευματάκι. Μιλάμε για DVD φαντάζομαι και όχι για σινεμαδάκι...
Αν και st εμείς είμαστε του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ξέρεις εσύ...(-).

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

gk να σου θυμίσω ότι σε εκείνες τις βραδιές ποίησης και πολιτισμού που διοργανώναμε στο Πολιτιστικό κέντρο της Τριανδρίας βλέπαμε και Φασμπίντερ!!!!!

Πάντως πέρα από την πλάκα η ταινία αλλά και η μουσική μου θύμισε την καλή εποχή του Κάρπεντερ (the thing)!