4.5.07

Δανεική Ανάσα...

φωτογραφία απο metrosport.gr
Η σημερινή είδηση για την αγαπημένη μου ομάδα λέει ότι εγκρίθηκέ το δάνειο ύψους 2,2 εκ € προς την ΠΑΕ. ΜΕ αυτά τα λεφτα η διοικηση πρωτοδικείου που έχει αναλάβει στα χέρια της την πολύπαθη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία παίρνει μια "δανεικη" ανάσα που της επιτρέπει να μπορεί να ελπίζει στην επόμενη χρονιά. Με αυτά τα λεφτα -τουλάχιστον λένε- ότι θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να συμμετάσχει στην επόμενη χρονιά στο κύπελλο UEFA. Με την μικρή λεπτομέρεία, ότι πρέπει να κερδίσει και στον αγωνιστικό τομέα την ομάδα του ΟΦΗ, τις απουσίες του αλλά και την κακή ψυχολογία!
Η Ιστορία του ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια είναι ίσως η πιο ενδεικτική για το "αληθινό πρόσωπο" του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο ΠΑΟΚ είχε για πρόεδρο τον Θωμά Βουλινό (1989-1996). Ο Θωμάς άφου "απείλησε" αρκετές φορές το αθηναϊκό κατεστημένο ότι θα πάρει την ομάδα από το πρωτάθλημα, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα μεγάλα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν από εκεινο το αλήστου μνήμης αγώνα με την PSG (1.10.1992) και την ποινη αποκλεισμού από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλά που ακολούθησε. Βέβαια για όσους θυμούνται, δεν είναι μόνο αυτος η αιτία που ο κόσμος στράφηκε εναντίον του. Πολλοί "έγκριτοι και έγκυροι" αθλητικοί δημοσιογράφοι της πόλης στρέψαν εντέχνως τα ΜΜΕ τότε εναντίον του. Οι κακιές γλώσσες λέν ότι απλά ο Θωμάς δεν πλήρωνε για το δημόσιο προφίλ του!
Έτσι μετα από πολλές αναταράξεις ήρθε η Πρωτοχρονιά του 1997, όπου ο Μπατατούδης ήρθε μετα βαϊων και κλάδων στην Θεσσαλονίκη με σκοπό όχι μόνο να σώσει αλλά και να εξιψώσει τον ΠΑΟΚ. Βοηθούμενος τότε και από το πολύ καλό κλίμα του Χρηματιστηρίου ο "Μπάτμαν" δείνει πακτωλούς χρημάτων στην ομάδα. Φέρνει τον Μπάγιεβιτς για προπονητη και επιτέλους μετα από μια δεκαετία η ομάδα αποδίδει πάλι το επιθετικό ποδόσφαιρο για το οποίο αγαπήθηκε στην δεκαετία του 1970. Αυτες ομως οι κινήσεις φέρνουν τεράστια οικονομικά ανοίγματα! Το χρηματιστήριο - και ο "Μπάτμαν" ξεφουσκώνουν άγρια και την περίοδο 2002 - 2003 ο ΠΑΟΚ είναι στην δίνη του κυκλωνα!
Έτσι το Δεκέμβριο του 2003 το αχώριστο δίδυμο του Γούμενου και του Παγώνη αναλαμβάνουν τις μετοχες από τον Μπατατούδη. Η Ομάδα είναι υπερχρεωμένη και η έξοδος στους προημιτελικούς των ομίλων του Champions League μοιάζει να είναι η λύση από τον ουρανό! Δυστυχώς όμως αντί για αλλή μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου γράφεται μια από τις πιο μελανές με τον αποκλεισμό από την Μακάμπι και την όλη τραγελαφική ιστορία με το φαξ του Λουκά! Την νύφη πληρώνει οπροπονητης Άγγελος Αναστασιάδης. Η κατηφόρα για την ομάδα μοιάζει να μην έχει σταματημό! Αποκλεισμός από το κυπελλό ΟΥΕΦΑ λογω οικονομικών χρέων το 2006, η πώληση του Σαλπιγγιδη και τα λεφτα από τα sms που λέει οτι πήγαν στην τσέπη του Γούμενου είναι λίγα από τα επεισόδια στο σήριαλ του ΠΑΟΚ.
Τον Δεκέμβριο του 2006 μια ακόμη μεταβίβαση των μετοχών γίνεται. Αναλαμβάνουν οι Βεζυρτζής και Οικονομίδης και ο οικονομικός έλεγχος δείχνει σημεία και τέρατα!! Δεν υπάρχουν παραστατικά για 2,8 εκ. €, ο Γούμενος πούλησε στην ΠΑΕ την Τζάγκουαρ του και τσέπωσε 778,000 € και άλλα σχετικά!
Η ομάδα χρωστάει αλλά κανείς δεν ξέρει ποσα ακριβώς. Ειάζεται ότι το ύψος είναι γύρω στα 40 εκ. €! Η κυβέρνηση υπόσχετε ρυθμιση χρεών αλλά δίνει και άλλα δάνεια για να συνεχίσει να "ζει" ο "ασθενής του Θερμαϊκού"!

Έτσι σήμερα οι ασπρόμαυροι οπαδοί ελπίζουν με την ομάδα να ακροβατεί ανάμεσα στην λύτρωση και στην διάλυση και αυτόματο υποβιβασμό στην Δ' Εθνική. Άλλοι έξη μήνες κερδίθηκαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: