31.12.11

Τελευταίες στιγμές του 2011..

... και εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από αυτή που πέρασε. Έτσι απλά. Το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά, που αν το δούμε από την αισιόδοξη πλευρά, πέρασε και είμαστε ακόμα στα πόδια μας... Up and running ;-) 

Για την χρονιά που έρχεται, δίσεκτη και ολυμπιακή, εύχομαι πάνω από όλα υγεία. Κουράγιο και δύναμη μπορούμε να βρούμε....

Καλή χρονιά να έχουμε...

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από χριστουγεννιάτικο ρεβεγιον σε παγκάκι της Νέας Παραλίας. Το Havana Club άξιζε 25 € όπως έλεγε η ετικέτα. Δεν νομίζω να ήταν νταμπλ ντοτ..

Μια τελευταία πρόταση..


.. πριν την νέα χρονιά. Drive, ή ο μύθος του ανθρώπου χωρίς όνομα στο L.A. του σήμερα όμως με μια ρέτρο διάθεση. Ένας αντιήρωας ιππότης με μια αστραφτερή μάστανγκ που μπλέκει σε μια δύσκολη ιστορία για χάρη μιας πριγκίπισσας-γκαρσόνας..Ενδιαφέρουσα σαν ταινία αλλά ακόμη καλύτερο το soundtrack που μοσχοβολάει 80ila!

22.12.11

Last Christmas


Όχι όπως το εννοούν οι Wham. Όχι με την έννοια των περασμένων Χριστουγέννων. Αλλά με την έννοια των τελευταίων Χριστουγέννων. Κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε πολλοί εκεί έξω τα φετινά Χριστούγεννα. Σαν να περιμένουμε να εκπληρωθεί η προφητεία των Μάγιας και το 2012 να είναι το τελευταίο έτος του Χρόνου.
Λιγότερα στολίδια, λιγότερο glamour, έχουν τα φετινά Χριστούγεννα. Δεν με πειράζει, ίσα ίσα που έτσι θα έπρεπε να είναι. Αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη είναι λίγη ζεστασιά για να προφτάσουμε να πάρουμε μια ανάσα. Ας είναι αυτά τα τελευταία μας Χριστούγεννα, δεν με νοιάζει. Φτάνει να είναι καλά..

13.12.11

Η λύση στην κρίση!


Μόνη λύση για να ξεχάσουμε την οικονομική κρίση 
είναι να προσγειωθούν αυτοί οι Εξωγήινοι
Τελικά το 2012 είναι πολύ κοντά!

8.12.11

Βαϊμάρη"Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης (1918-1933) ήταν το πρώτο δημοκρατικό πολίτευμα στην ιστορία της Γερμανίας. Γεννήθηκε από την ήττα της αυτοκρατορικής Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και πέθανε με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης αποτέλεσε έργο των μετριοπαθών πολιτικών δυνάμεων της Γερμανίας (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα του Κέντρου, Φιλελεύθεροι). Αντιμετώπισε την κρυφή ή απροκάλυπτη εχθρότητα των άκρων (Ναζί, Συντηρητικοί Εθνικιστές, Κομμουνιστές). Κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση υπό έναν ασφυκτικό διεθνή έλεγχο. Προσέφερε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και την άνθηση της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.

Το ερώτημα παραμένει: Η πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η άνοδος του ναζισμού ήταν αναπόφευκτη; "

Από το οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου.... 

Μήπως τελικά ή ιστορία επαναλαμβάνεται - έστω και ως κωμωδία - και ζούμε έναν ιδιότυπο Μεσοπόλεμο? Ανάλογες σκέψεις μου προκάλεσε και ένα ακόμα βιβλίο... "Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση του Μεσοπολέμου"...  του Mazower

Μόνο ο χρόνος θα δείξει...

 

1.12.11

Η Μεγαλύτερη πρόκριση στην Ιστορία του ΠΑΟΚ.


Μια μεγάλη εκτος έδρας νίκη χρωστούσε η μοίρα στον ΠΑΟΚ από το 1983. Και η περσινή στην Κροατία μεγάλη όπως και αυτή στη Μαλίν αλλά καμιά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο η σημερινή. Μια νίκη που θα μπει στο ψηλότερη σκαλί της οπαδικής μυθολογίας αφου πρώτα θα αποκαθηλώσει μια βραδιά σαν και αυτή λίγα μίλια νοτιότερα στο Χαιμπουρι. Αλλά το προαίσθημα το είχα από το πρωί..